Begin hier

zwarte band judo

Judoka in hart en nieren

Ik kon er niets aan doen, maar stoeien vond ik zo ontzettend leuk. Als klein meisje stoeide ik regelmatig op ‘het grote bed’ met mijn moeder. Gevolg was dat zij elke week bij de opticien zat om haar bril recht te laten zetten. Je kan je vast voorstellen dat ze dat op een gegeven moment zat was en een sport voor mij ging zoeken waar ik die energie in kwijt kon. Alleen turnen bleek namelijk niet genoeg te zijn.

De sport die ze uitkoos werd judo. Mijn vader vond het in het begin een beetje vreemd. Wat moet een meisje nou op een vechtsport? Nou, het werd mijn passie en later mijn leven. Iets wat hij in het begin niet had verwacht.

Passie

Hoewel ik geen wedstrijdjudoka ben geworden, vond ik het perfectioneren van technieken en zoveel mogelijk leren binnen de sport het gaafste wat er is. Daarnaast vind ik het geweldig om de jeugd les te geven bij mijn vereniging in Vianen. Hoewel ik drie jaar lang gestopt was met de sport om al mijn aandacht op mijn studie te vestigen, ben ik heel erg blij dat ik weer terug op de mat sta.

OverGlasMelk

Wie zit er achter Glas Melk?

Ik ben Sandra Bax, geboren en getogen Dordtenaar. Sinds 2010 woon ik officieel in Vianen met mijn vriend en wil hier niet meer weg. Ze noemen mij ook wel import-Vianees, mede omdat ik intussen zoveel mensen binnen Vianen ken en ik eigenlijk best goed ben ingeburgerd hier (paardenmarkt yes!).

Waarom de naam “Glas Melk”?

Daar heb ik een korte uitleg over gegeven in deze blog. Kort gezegd dronk ik vroeger veel melk en kennen mensen mij als “melkmeisje”.

Wat kan je hier verwachten?

Deze blog is voornamelijk om mijn zoektocht naar kennis en rust met jou te delen. De onderwerpen zullen, net als melk, in verschillende “smaken” voorbij komen. Het kan gaan over reizen en de ervaringen die ik daar heb opgedaan, misschien gaat het over koken of bepaalde boeken die ik heb gelezen. Minimaliseren komt ook aan bod, zowel consuminderen als ‘decluttering’, want ik heb veel spullen in huis die weg kunnen. Ik hoop ook interessante artikelen omtrent judo te kunnen schrijven, hoewel ik daar nog veel over aan het leren ben, denk ik dat het een bijzonder onderwerp is om in te duiken voor de blog.