Review: De Blogbijbel – Carlijn Bekker

De Blogbijbel een klein en handzaam boekje over bloggen. En in dit geval gethematiseerd voor beauty chicks en shopaholics. Nu ben ik geen van beiden, maar het is heel gemakkelijk om jouw eigen thema aan het boek te geven. Er staan veel tips in over bloggen, hoe bereik je jouw doelgroep en hoe blijf je actueel, hoe maak je het beste foto en/of video en ook hoe houd je er plezier in!

DSC05037_1

Handig dus voor zowel een beginnende als gevorderde blogger die wat meer uit zijn/haar blog wilt halen. Elk hoofdstuk heeft do’s en don’ts en vaak ook een of meerdere leuke illustraties.

Daarnaast is het heerlijk geschreven en leest het daardoor erg gemakkelijk. Ik was er vrij snel doorheen, ik denk als je alle minuten bij elkaar optelt dat ik een uur echt heb zitten lezen.

DSC05038_1

Ik heb er langer over gedaan voor het boekje uit was, aangezien ik over diverse dingen heb zitten nadenken hoe ik het met mijn blog zou kunnen aanpakken.

Hier moet je denken aan diverse onderwerpen, betere fotografie en eventueel zelfs video. Al is die laatste stap nog wel lastig om daadwerkelijk te gaan uitvoeren.

DSC05039_1

Ik ben erg te spreken over de Blogbijbel, zeker de manier waarop het geschreven is en je meeneemt in jouw eigen gedachtepatroon, hoewel het boekje aangepast is voor meiden die van beauty houden, had ik er totaal geen moeite mee om het te vertalen naar andere onderwerpen.

Het laatste hoofdstuk heeft vier verhalen van ervaren blogsters, erg interessant om eens te lezen. Vooral ook om te zien hoe zij ooit begonnen zijn.

DSC05041_1

Het enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat ik het boekje snel uit had, ik wil meer! Nóg meer informatie en misschien wel wat uitgewerkte cases, samen met de verhalen van de blogsters. Wellicht hadden er door het boekje heen ook quotes kunnen staan van ervaren blogsters, om het nóg overtuigender over te laten komen.

Maar al met al is de Blogbijbel een heel leuk boekje en een leuke aanvulling voor je (blog) boekenkast.

Comments

comments

0
FIFA 17

Leave a Reply