Meest trotse moment

Deze was lastig om te bepalen, ik heb meerdere momenten waar ik heel erg trots op ben tot nu toe. Hetgeen waar ik meteen aan moest denken is het Danexamen (zwarte band examen) van Coen.

Hij heeft er heel hard voor getraind en daar heb ik hem bij geholpen. Week in, week uit, minimaal drie dagen per week op de mat, uren lang trainen om ervoor te zorgen dat hij eindelijk die zwarte band judo mocht dragen.

Ik was zijn Uke, oftwel valpartner en heb alle worpen, houdgrepen, armklemmen en verwurgingen moeten doorstaan in een heftig half uur op de mat voor drie examinatoren.

Coen1eDan-04929

Valpartner was ik nog nooit geweest voor een zwarte band examen, er was mij ooit verteld dat ik daar wellicht niet geschikt voor zou zijn. Dus hoe dan ook moest ik (in elk geval aan mijzelf) bewijzen dat ik dit wel kon. Conditie opbouwen, snelheid maken, impact na impact kunnen verduren, goed leren aanbieden voor technieken, inspelen op de bewegingen en reacties van Coen. Het is allemaal gelukt.

De trainingen deden we altijd samen. We hebben heel veel uitgezocht, extra stages gevolgd om maar zoveel mogelijk van het judo-kata (zie video onderaan) en het judo zelf te begrijpen en te kunnen toepassen.

Na een slopend half uur tijdens het examen kreeg hij eindelijk het verlossende woord: Geslaagd! Hij was helemaal gesloopt (ook door te weinig eten..), op, moe en alle spanning moest er uit, maar wat was ik trots op hem. Al die extra uren, het leren judoën met elkaar, hebben hun vruchten afgeworpen.

Hieronder één deel van het examen: het kata. Een afgesproken set aan worpen, die links en rechts worden uitgevoerd. Op YouTube zijn ook de twee opvolgende delen te vinden.

Comments

comments

0
FIFA 17

Leave a Reply