Minimaliseren – Kleding

Ik weet niet hoeveel spullen ik intussen al heb weggedaan, maar het is ontelbaar veel. Nadat ik het boek van Marie Kondo had gelezen ben ik in de slaapkamer aan de slag gegaan, want daar is al mijn kleding te vinden.

Stap 1

In het boek van Marie Kondo is alle kleding die je hebt verzamelen en uitzoeken. Bij elk kledingstuk moet je je afvragen of het jou plezier brengt, ‘does it bring joy?’.

Op die manier kan je heel snel al je kleding uitzoeken, de kleding die dan overblijft moet je netjes opvouwen óf ophangen als het daar om vraagt.

minimaliseren kleding 2

Zoals je op de foto kan zien, de stapel rechtsonder is wat er weg ging aan enkel boven- en onderkleding. De drie vuilniszakken daarboven bevatten kleding, schoenen, beddengoed en handdoeken die allemaal weg konden.

Dit geeft zoveel lucht en ruimte in mijn kledingkasten! Ik heb een onhandige kast, deze is vast en heeft een koof waarachter de oude schoorsteenpijp zit. Deze is nooit weggehaald waardoor ik L-vormige planken in de kast heb, het is ietwat onhandig, maar ik kan er wel twee stapels kleding in kwijt op één plank.

De eerste grote stap in minimaliseren is gemaakt! Dit is de eerste categorie waar ik niet meer naar om hoef te kijken.

Op naar de volgende!

Comments

comments

0
FIFA 17

Leave a Reply