Netflix Tips – Chef’s Table

Indrukwekkend, bijzonder en ongelooflijk boeiend.

Ik denk dat die woorden deze serie het beste omschrijven. De serie geeft je een kijkje, op cinematografische wijze, in het leven van ’s werelds meest excentrieke chefs. De manier waarop zij met eten omgaan, waarom ze dit gerecht hebben bedacht, waarom de smaken zo goed bij elkaar passen en hoe ze van iets simpels een waar kunstwerk kunnen maken.

Als je ook maar enige interesse hebt in hoe koken en vooral koken in bijzondere restaurants er aan toe gaat, kan ik jou deze serie al aanraden. Het gaat niet alleen om het eten, het gaat om de mens achter het idee van al zijn/haar bijzondere gerechten.

Seizoen 1 – verrassend

Pak een goed glas wijn of een heerlijk speciaal biertje en nestel jezelf op de bank wanneer je deze serie gaat volgen. De afleveringen duren ongeveer 40 tot 60 minuten per stuk, maar voor je het weet is de aflevering voorbij.

Niki Nakayama heeft een restaurant in L.A. met schitterende gerechten, dat vrouwen chefs kunnen zijn bewijst zij met elk gerecht wat zij produceert. Magnus Nilsson pakt de manier van koken en de inrichting van zijn keuken helemaal anders aan, wie zegt dat leerling chefs alleen maar mogen voorbereiden? En Francis Mallmann laat zien dat je niet alleen een keuken nodig hebt om wild te kunnen koken.

Seizoen 2 – aangrijpend

Heeft op mij de meeste indruk achter gelaten. Daar waar in seizoen 1 de chef’s stuk voor stuk heel boeiend waren om naar te kijken en luisteren, deed seizoen 2 meer met mij. De chefs daar hadden een ingrijpender levensverhaal.

Grant Achatz werd ziek en kon niet meer proeven, Gaggan Anand was arm, leefde op straat en zou nooit rijk kunnen zijn, Enrique Olvera weet in een land als Mexico een fine dining restaurant op te zetten terwijl niemand vond dat je dat met Mexicaans eten moest doen.

De chefs uit dit seizoen vind ik stuk voor stuk interessanter, het eten wat ze neerzetten is nóg mooier en de verhalen er achter maken het eten zo uniek dat je er zelf ook wilt eten.

Hopelijk ben jij nu net zo nieuwsgierig als ik, toen ik deze Netflix Original voor het eerst tegen kwam. Dus zoek alvast iets lekkers op en nestel jezelf op de bank voor minimaal 1 aflevering van Chef’s Table.

Comments

comments

1
FIFA 17

Leave a Reply