Netflix Tips – Mind of a Chef

Een wat luchtigere serie over eten op Netflix is Mind of a Chef! Ingesproken door Anthony Bourdain (bekend van o.a. The Layover en No Reservations) en gepresenteerd door diverse chef koks.

Seizoen 1 wordt gepresenteerd door David Chang, een eigenzinnige en zeer creatieve chef die de wereld over reist om van lokale gerechten een eigen variant te maken. Dit doet hij niet alleen, maar met diverse andere chefs.

In seizoen 2 duik je meer in de Amerikaanse keuken en de varianten die daar van zijn. Hier kom je David Chang niet meer tegen, maar ga je mee op reis met Sean Brock en halverwege het seizoen met April Bloomfield.

Elke chef heeft zo zijn/haar eigen kijk op eten, wat er voor zorgt dat je keer op keer verrast wordt op de manier waarop er met eten wordt omgegaan.

Sean is echt representatief voor zuidelijk eten in Amerika en is daar groot fan van. April zorgt voor een frisse blik op diverse wereldse gerechten en heeft interviews met de meest uiteenlopende chefs die de meest bijzondere dingen doen. Want kan je hoogstaand culinair koken met orgaanvlees? Jazeker!

Het voor alsnog laatste seizoen op de Nederlandse Netflix, seizoen 3, wordt eerst gepresenteerd door Edward Lee en later door Magnus Nilsson, welke ook in Chef’s Table een volle aflevering had. Hier gaan we een meer artistieke richting op en worden de afleveringen soms wat serieuzer dan je misschien gewend bent. Maar ondanks dat blijft het simpel wegkijken. Een goede voor “Netflix & Chill” zegmaar 😉

Wat deze show trouwens geniaal maakt zijn de ‘kinderlijke’ uitlegfilmpjes die tussendoor worden uitgezonden. Waarin je diverse dingen leert over eten, chemie en de werking tussen die twee.

Op de Nederlandse Netflix staan voor alsnog 3 seizoenen. Waarin we elk seizoen een andere chef aan het woord hebben. Ik heb de trailer voor seizoen 5 al gezien, dus Netflix NL kom maar door met seizoen 4 van Mind of a Chef!

Comments

comments

0
FIFA 17

Leave a Reply