Pandan Spekkoek

Ik wil al jaren eens een groene spekkoek maken, maar daarvoor heb ik wel Pandan nodig. Dat is wat de koek zo groen maakt en erg lekker smaakt. Nu zit er in Nieuwegein een Toko en die hadden Pandan pasta!

Na wat research op het internet kwam ik erachter dat ik voor mijn recept 10ml pasta nodig had, een derde van het flesje… Maar het zou zonde zijn als je het niet zou gebruiken en hierna kan ik nog 2 keer zo’n koek maken.

Ik heb het recept hieronder staan, succes! En houdt er rekening mee dat je heel lang in de keuken staat voor het klaar is.

Ingrediënten:
  • 500 gr. boter
  • 400 gr. basterd suiker wit
  • 250 gr. bloem
  • 10 eieren M
  • 2 theelepels citroen- of limoensap
  • 3 theelepels zout
  • 3 eetlepels koffiemelk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 ml pandan pasta
  • 24cm ronde (of vierkante) bakvorm
Instructies:
  1. Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
  2. In een andere kom doe je de boter met de helft van de suiker en de vanille suiker, klop dit luchtig.
  3. In een derde kom doe je de dooiers met de rest van de suiker kloppen.
  4. Doe nu het boter mengsel + de dooiers + geklopte eiwit door elkaar spatelen (niet mixen! dan mislukt de koek)
  5. Bloem, citroen- of limoensap, zout en koffiemelk erdoorheen spatelen.
  6. Verdeel het mengel nu over twee kommen.
  7. Doe in één van deze twee kommen de pandan pasta en spatel het er rustig doorheen.
  8. Verwarm de oven (hetelucht) voor op 180 graden en vet de bakvorm in met boter.
  9. Neem nu een eetlepel per bak voor het verdelen van de lagen en doe per keer 1-3 (of meer) flinke eetlepels beslag in de vorm, de bodem moet precies bedekt zijn.
  10. Per laag zo’n 2-5 minuten in de oven (verschilt per oven! Let hier op!).
  11. Als de laag mooi gebakken is, haal je de vorm eruit en plaats je een nieuwe laag van de andere smaak.
  12. Ga door met het wisselen van lagen totdat de vorm vol is (of je beslag op).
  13. Laat de koek na de laatste laag iets langer in de oven staan (5 min) en haal deze er nu uit.
  14. Laat de koek minimaal 10 minuten afkoelen in de vorm buiten de oven.
  15. Haal nu pas de koek uit de vorm en laat deze nog iets afkoelen voor deze aan te snijden.

Geniet er van, het is erg lekker!

Comments

comments

1
FIFA 17

2 Comments

  1. Coen Versluis

    14 september 2016 at 09:36

    Waneer staat ie weer op het menu? 😀 Krijg er honger van!

    1. Sandien

      16 september 2016 at 09:59

      De spullen zijn in huis 😉 Binnenkort maar eens maken.

Geef een reactie