Waarom ik van de winter hou! (En niet kan wachten op de wintertijd!)

De winter komt er aan! Eindelijk! Hoewel niet iedereen mij nu zal begrijpen, want die winter, die is toch zo koud en donker en nat… Klopt, maar ik ben er fan van! Lekkere warme kleding, sjaals, dikke jassen, gure wind, sneeuw en extreme gezelligheid.

Daar komt ook nog eens bij kijken dat ik in de zomer heel erg last heb van hooikoorts. Van maart tot en met oktober zit ik aan de medicijnen, heel veel medicijnen… Dus wanneer het winter wordt krijg ik meer lucht, word ik energieker en ben ik veel meer in mijn element.

Verder vind ik de winter zo gezellig! Snel donker buiten, kaarsjes, houtkachel, Sinterklaas, Kerst, Oud&Nieuw, mijn verjaardag en de verjaardag van Coen. Kortom allemaal leuke dingen waar ik altijd naar uitkijk.

Op 29 oktober 2016 gaat de klok achteruit, daar is een leuk ezelsbruggetje voor: Gaat het weer achteruit? Dan gaat de klok achteruit. Gaat het weer vooruit? Dan gaat de klok vooruit. Dus in de winter achteruit en in de zomer vooruit!

Dat de klok achteruit gaat vind ik ook een voordeel van de winter. Ik heb meer energie en kan langer opblijven. Het lijkt er op dat mijn biologische klok (hebben we die?) is ingesteld op de wintertijd. Ik heb zo lang als dat ik weet moeite met het aanpassen aan de zomertijd. Ik ben altijd vroeg op (soms vanwege de hitte) en ik ben ’s avonds sneller moe.

Nóg een voordeel voor mij aan de winter: ik val af! In de zomer eet ik meer (BBQ!) en heb ik doorgaans heel veel moeite met afvallen. In de winter heb ik nooit veel zin om te eten (ondanks alle Sinterklaas snoep, ik ben geen zoetekauw 😉 ) en lijkt het er op dat, omdat het koud is, ik meer energie gebruik/verbrand en daardoor gemakkelijker afval.

Kortom, ik ben weer erg blij met het feit dat de winter er aan komt! Geniet er allemaal van dat je volgende week een uurtje langer kan slapen 😉

Comments

comments

0
FIFA 17

Leave a Reply